top of page
Sociale projecten
tina-floersch-CcbnSarTldQ-unsplash.jpg

De Loods

De Loods is een non-profit-organisatie voor jeugdzorg met een aanbod van verschillende hulpverleningsvormen (residentieel, semi - residentieel en mobiel) voor gezinnen en kinderen/jongeren in een problematische leefsituatie.

Deze hulpverleningsvormen worden als modules aangeboden, waarbij van de ene naar de andere module kan geschakeld worden, in functie van de begeleidingsvraag of –nood van de cliënt en zijn context.

spikeball-ESlJNsYwIwM-unsplash.jpg

De Korbeel

De Korbeel is een kinder- en jeugdpsychiatrisch ziekenhuis in Kortrijk. Ons gespecialiseerd team zorgt ervoor dat kinderen en jongeren tussen 0 en 18 de juiste diagnose en behandeling krijgen in functie van hun specifieke noden.

De grote troef van De Korbeel is de kleinschalige aanpak in combinatie met een ruim behandelaanbod. Bij hen sta je er niet alleen voor en samen met de omgeving geven ze vorm aan jouw herstelproces: samen sterk.

niko-photos-tGTVxeOr_Rs-unsplash.jpg

Het Belgisch centrum voor geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) vzw is een nationale mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt en kosteloos ter beschikking stelt aan personen met een visuele beperking. Ze doen dit omdat personen die blind of slechtziend zijn weer op een veilige, meer ontspannen en efficiënte manier actief kunnen zijn in onze samenleving, door gebruik te maken van een geleidehond. Een geleidehond helpt hen bij hun verplaatsingen om bijvoorbeeld zelfstandig te winkelen, naar hun werk te gaan of om deel te nemen aan socioculturele activiteiten

fermin-rodriguez-penelas-LcJkpSoA0es-unsplash.jpg

CKG

Het CKG biedt opvoedingshulp aan gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar, waarbij de opvoedingssituatie moeilijk verloopt en dreigt te escaleren.

Door het inzetten van pedagogische trainingen, thuisbegeleiding, ambulante of residentiële opvang proberen ze in elke gezinssituatie, op maat van het gezin, samen te werken met de ouders en hun context, om een betere gezinssituatie te creëren.

national-cancer-institute-JvPmIB4Hnx4-unsplash.jpg

De Sprong

De Sprong in Kortrijk is een school voor buitengewoon onderwijs.

Een school die leerlingen tussen 6-13 jaar alle kansen biedt om hun talenten te ontwikkelen.

21167960_227280071133799_6710711050405457306_o.jpg

Sint Michielsbeweging

De Sint-Michielsbeweging helpt mensen in nood. Dit krijgt onder andere vorm in het onthaalhuis Emmanuel, de sociale winkels Potpourri, de Vredesklassen en het Dream-project, het Porta Apertaproject voor erkende oorlogsvluchtelingen, het Futureproject om jongeren sterker te maken voor de toekomst, de Bakfietsronde voor voedseloverschotten, de vriendschap met bejaarden en mensen met een beperking…

remi-walle-UOwvwZ9Dy6w-unsplash.jpg

VZW Cri-Du-Chat

Het cri-du-chat syndroom is een aangeboren aandoening. De oorzaak ervan is het ontbreken van een stukje erfelijk materiaal en de kenmerken verschillen erg van persoon tot persoon.Baby’s met het cri-du-chat syndroom wegen bij de geboorte vaak weinig. Het huilen klinkt als een hoog ‘katachtig’ geluid, waaraan Cri-du-chat (kattenschreeuw) zijn naam ontleent. De VZW Cri-du-chat probeert een informatieve rol te spelen in de vele zoektochten die ouders (en andere) ondervinden bij het opvoeden van iemand met het Cri-du-Chat syndroom. We proberen dit zo breed mogelijk te doen door zoveel mogelijk informatie te verschaffen, activiteiten te organiseren en wij voorzien in een forum waar u terecht kan met al uw vragen en verhalen. 

Logo-Full.jpg

CIG Nestel

CIG Nestel is één van de 8 Centra voor Integrale Gezinszorg (CIG) in Vlaanderen.

Wij begeleiden zwangere ouders (minderjarig en meerderjarig), tienerouders, alleenstaande ouders en gezinnen met kinderen tot 6 jaar.
Oudere broers en zussen kunnen mee in de begeleiding betrokken worden.

alex-pasarelu-S8BW-Wx9G8I-unsplash.jpg
bottom of page